Sarajevo će od 26. do 28. jula biti muzički centar regiona.

Naime, dvadeset i sedam izvođača iz regiona nastupit će na Festivalu “Live Stage” koji će biti održan u Sarajevu u tom periodu na platou Centra Skenderija.

Za vrijeme trajanja festivala svi posjetioci će imati priliku uživati u hitovima grupa Bajaga i instruktori, Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Grupa Bolero, Regina i drugih koji će biti dio festivala. Svaku noć bi trebale nastupiti po tri grupe, a od ponoći bi počinjao dio sa elektronskom muzikom.

Kako je producent festivala Adnan Mundžić izjavio sve festivalske aktivnosti su besplatne, neće biti nikakve registracije, i to zahvaljujući podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebala trajati do tri ujutro.

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo navela je da je Vlada Federacije prepoznala ovaj Festival kao značajan za ljude u gradu Sarajevo kao i za samu promociju grada, te iz tog razloga podržavaju Festival.

Za predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo Nermina Muzura Festival “Live Stage” je novi turistički potencijal, razlog koji će privući još više turista u Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here