Evo koliko košta 10 dana pod šatorom u Hrvatskoj, Grčkoj ili Crnoj Gori

0

U obilju turističkih aranžmana za Hrvatsku, Grčku i Crnu Goru, ove sezone, izdvojile su se i ponude za kampovanje, a sudeći po interesovanju građana – kampovanje je ponovo u modi.

Prednosti ovog vida odmora su mnogobrojne, ali treba imati u vidu da je zabluda da je kampovanje najjeftiniji način ljetovanja. I cijene su u rangu drugih vrsta ljetovanja.

– Posljednjih godina brojni kampovi u Grčkoj dostigli su visoku kategoriju i nude sadržaje kao i hoteli ili apartmani, a neki čak i više od toga. Tako danas u kampovima možete izabrati smještaj u šatoru, drvenoj kućici, bungalovu, kamp prikolici, karavanu. Ako ne želite da se odreknete komfora, većina kampova nudi i luksuzne kućice koje imaju klima-uređaj, kupatilo, kuhinju, spavaće sobe, vrt. Današnji kampovi na Sitoniji, Tasosu, Lefkadi, Pelionu, Peloponezu opremljeni su sanitarnim čvorovima, imaju struju, u mnogima postoje i dodatne prostorije poput onih za povijanje beba, kabine prilagođene osobama sa invaliditetom, a negdje čak i posebni tuševi za kupanje kućnih ljubimaca.

Cjenovnici i ponude su različite. Cijene za dvije osobe na dan su od 20 do 35 eura, a, primjera radi, u kampu Asprovalta cijena za dvije osobe, šator, auto i struju sa taksom je 20,5 eura. Za više od 10 dana u ovom kampu daju popust od 10 odsto.

U jeku sezone za osobu je boravak na dan 4,5 euro, a za djecu 3,5 eura. Za automobile se plaća tri eura, za prikolicu osam, šator mali 4,5 eura, veliki pet, motor 2,5, struja je 3,5 eura.

– Prije tri godine smo imali odlično iskustvo u kampu u Grčkoj. Troškovi boravka za supruga i mene su bili oko 250 eura za 10 dana. Imali smo internet, struju, dobar parking i prelijepo mjesto za šator. U blizini je bila prodavnica tako da nismo morali da idemo do obližnjeg Sartija. Nije kampovanje jeftino jer za oko 600 eura koliko smo potrošili mogli smo da budemo i u apartmanu, ali kampovi su doživljaj – kaže Andreja Matkovi.

Duga tradicija u Hrvatskoj

Hrvatska ima dugu tradiciju kampovanja i starije generacije iz Srbije sigurno pamte neke od preko 50 kampova duž hrvatske obale Jadranskog mora.

Većina kampova u toj zemlji je dobro opremljena. Kamp u Njivicima na Krku ima više od 420 parcele za smještaj kampera. Dnevno po osobi se plaća nešto više od 10 eura, a za djecu od 7 do 12 godina je upola cijene.

Ponuda u Crnoj Gori

Za dvije osobe boravak za jednu noć u jednom od najpoznatijih crnogorskih kampova košta 15 eura. U cijenu je uračunato mjesto za karavan automobil, struja i lokalne takse. U kampu “Oliva Bar” u uvali Maslina – Utjeha kapacitet je do 30 jedinica, ima kupatila, sanitarne čvorove, tuševe, prostorije za pranje sudova i mjesta za pranje veša.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here