Karuzo

0

Restoran “Karuzo” se nalazi u samom centru grada, 100 metara od sarajevske katedrale i neposredno iza zelene pijace Markale.

Karuzo Vam nudi jedinstvenu i inovativnu kombinaciju vegetarijansko – veganskih jela u spoju sa mediteranskom kuhinjom. Chef i vlasnik Saša Obućina Vas lično dočekuje, prima Vašu narudžbu i kuha za Vas. Kulinarski koncept restorana zasniva se na ‘a la carte’ principu, a inspiracija se nalazi u smjeni godišnjih doba koju omogućuje redovno obnavljanje i proširivanje raznolike ponude svježih namirnica karakteristično za ovo podneblje. Po vašoj želji, chef Saša moze predložiti jela prilagođena Vašim prehrambenim sklonostima i nutritivnim potrebama. Iskustvo i strast prema vinima omogućava Saši da kreira i redovno dopunjuje svoju ponudu najboljih domaćih vina, posebno odabranih za efektivno sljubljivanje s njegovim jelima.

Vrijedi istaći da je Saša jedini vegetarijansko – veganski chef u regiji sa profesionalnom diplomom “Cordon-Vert” Vegetarian Cookery School iz Engleske. Saša je i autor prve knjige sa vegetarijansko – veganskim i ribljim receptima u BiH “Moja zdrava kuhinja”

Jela koja se služe u Karuzu ne sadrže meso ni jaja, a u restoranu nije dozvoljeno pušenje.

ADRESA : Dzenetića Čikma bb

WEB SITE : www.restaurantkaruzo.com

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here