Singapurci na Bjelašnici: Turisti osim smoga prvi put vidjeli i snijeg

0

Smog i magla su slike decembarske svakodnevnice u Sarajevu koju šaljemo svijetu.

Iako se njegovi građani prethodnih nekoliko dana bore s jakim zagađenjem koje otežava kretanje, kako vozačima tako i pješacima, to nije spriječilo brojne turiste da dolaze u goste nekadašnjem olimpijskom gradu.

Grupa turista iz Singapura stigla je u našu zemlju prvi put. Očarani bogatom historijom, ali i brojnim znamenitostima grada, bijeg od gradske gužv i smoga pronašli su na planini Bjelašnici gdje su prvi put u životu vidjeli snijeg.

U razgovoru za naš portal, uzbuđenje nije mogao da skrije Ramjan Mohammed Nabi koji je nakon 60 godina prvi put vidio kako izgleda snijeg.

“Na nagovor prijatelja sam došao i nisam se pokajao. Ovo je nešto nevjerovatno, prvi put vidim snijeg! Kod nas je uvijek toplo vrijeme, ali ovo mi odgovara. Već planiram da naredne godine dođem ponovo kako bih uživao na snijegu”, kazao je Nabi.

Iako im je magla otežavala obilazak gradskih znamenitosti uspjeli su da obiđu što više. Pored snijega, bogata historija kojom raspolaže Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto.

“Historiju kakvu Sarajevo ima nigdje više ne možete vidjeti, ljudi su izuzetno dobri i ljubazni, a vaša hrana, eh to je nešto što se mora ponovo probati. Burek i ćevapi su izvrsni”, dodao je Nabi.

Dok čekamo prazničnu euforiju na gradskim ulicama ostavljamo turiste da uživaju još malo, a decembar molimo da nam otjera zagađenje i ispriča novu priču.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here