Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, Krajini i sjeveru Bosne izgledna je dugotrajna magla ili niska naoblaka. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i -1°C, na jugu zemlje do 2°C, a anajviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5°C, na jugu do 10°C.

 

Sutra se očekuju nove padavine u poslijepodnevnim satima i do kraja dana će se proširiti na cijelu zemlju. Snijeg i susnježica u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. Na planinama će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka između -4 i 0°C, na jugu do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C.

 

U srijedu u Bosni i Hercegovini oblačno. Snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne, ujutro i u dijelu centralne Bosne. Izgledno je novih 10 do 20 centimetara snijega. U ostalim područjima kiša. Na planinama će padati snijeg. U Bosni padavine uglavnom prijepodne. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3°C, a najviša dnevna na jugu i do 12°C.

 

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prijepodne oblačno. Slab snijeg se očekuje u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje kiša. Na planinama će padati snijeg. Od sredine dana djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 3°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka na jugu zemlje do 11°C.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here